Aanmelden basisschool
Bij Delta vinden we het belangrijk dat u een school kiest die goed bij uw kind(eren) past. In de gemeente Oosterhout valt er gelukkig heel wat te kiezen. Daarom is het goed om scholen te vergelijken. Dat kan op verschillende manieren, het liefst in drie stappen. Begin op tijd, aanmelden kan bij Delta al vanaf anderhalf jaar.

  1. Vergelijk online
    Op de website scholenopdekaart.nl kunt u scholen per woonplaats met elkaar vergelijken. U vindt er informatie over het aantal leerlingen, het team en de oudertevredenheid bijvoorbeeld. Ook via de websites van scholen in de buurt kunt u veel wijzer worden over de scholen in uw buurt. Een overzicht van de Delta-scholen vindt u hier.
  2. Ga kijken
    Maar de beste manier om een goede indruk van een school te krijgen is er gaan kijken. Op al onze scholen kunt u een afspraak maken voor een kennismaking. In de meeste gevallen zorgt iemand van de schoolleiding voor een rondleiding en er is gelegenheid om al uw vragen te stellen. Neem gerust contact op met de school of scholen van uw keuze.
  3. Maak een afspraak om aan te melden
    Ook voor aanmelding van uw kind maken we op onze scholen graag een afspraak. Het advies van de Rijksoverheid is om uw kind voor school aan te melden als het drie-en-een-half is en met vier jaar te starten. Vanaf de vijfde verjaardag is uw kind leerplichtig. Op sommige scholen is er een wachtlijst. Een afspraak maken op school voor uw kind drie-en-een-half is, is dan ook vaak een goed idee. Een afspraak maken is heel eenvoudig, bel de school of scholen [link naar overzicht scholen] van uw keuze en spreek een geschikt tijdstip af.

Veelgestelde vragen over aanmelden

Het advies van de Rijksoverheid is om uw kind voor school aan te melden als het drie-en-een-half is en met vier jaar te starten. Vanaf de vijfde verjaardag is uw kind leerplichtig. Bij de Delta-scholen bent u ook van harte welkom om uw kind al aan te melden vóór het drie-en-een-half is. Graag zelfs. Aanmelden kan al vanaf anderhalf jaar.

Op sommige scholen is er inderdaad een wachtlijst. Neem contact op met de school of scholen van uw keuze voor meer informatie.

Dat kan zeker, dat waarderen we op onze scholen. Een afspraak maken is heel eenvoudig, bel de school of scholen van uw keuze en spreek een geschikt tijdstip af.

Op verschillende scholen zijn ook verschillende schooltijden. Via de website scholenopdekaart.nl kunt u van alle scholen de schooltijden vergelijken.

Neem contact op met de school of scholen van uw keuze. Aanmelden doen we altijd persoonlijk, ook omdat we ons kunnen voorstellen dat u nog vragen heeft en omdat we u en uw kind(eren) graag meteen willen leren kennen.

Kinderen vanaf tweeëneenhalf jaar kunnen bij Delta-voorschool op een leuke en speelse manier wennen aan school. Hier leest u meer over voorschool en hoe u uw peuter hiervoor aanmeldt.