Vacature beleidsadviseur (passend) Onderwijs & kwaliteit (0,8-1,0 fte) Delta-support

Over Delta-support
Bij Delta-onderwijs is ruimte en aandacht voor innovatie, kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Om scholen te ondersteunen in het realiseren van optimale onderwijskwaliteit werken bij Delta-support 15 specialisten vanuit de vakgebieden Onderwijs & kwaliteit, Personeel & organisatie, Huisvesting & facilitaire zaken, ICT, Communicatie, Financiën en Secretariaat. Delta-support ontzorgt scholen en bestuur proactief, gericht op doorontwikkeling volgens ons strategisch beleid. Vanuit de Delta-support disciplines werken we met veel plezier en informeel samen. Met elkaar en met bestuur en schoolleiders. 

Over de functie
Optimale onderwijskwaliteit staat bij Delta voorop. We vernieuwen niet om te vernieuwen, maar zorgen met innovatie voor toekomstgericht, kwalitatief en passend onderwijs. Samen met onze scholen, het bestuur en Delta-support werken we aan het realiseren van onze kernambities: borgen en versterken van kwaliteit, ruimte om te groeien en leren van en met elkaar. Ons volledige strategisch beleidsplan en het onderwijskwaliteitsbeleid kun je hier vinden. Sinds 2021 zijn twee beleidsadviseurs Onderwijs & kwaliteit voortvarend aan de slag met het adviseren, ondersteunen en ontzorgen van onze scholen. Er is onderwijskwaliteitsbeleid ontwikkeld, van daaruit gaan we planmatig en cyclisch het gesprek aan over onderwijsambities. De beleidsadviseurs zijn ook onderdeel van verschillende projecten en monitoren daarnaast de opbrengsten van de scholen. Dit zijn de taken onder andere: 

 • Onderzoek naar ontwikkelingen in onderwijskwaliteit en gevoerde beleid
 • Afstemming van het onderwijskwaliteitsbeleid op het primaire proces
 • Opstellen analyses en die verwerken in heldere rapportages, adviezen en beleidsdocumenten op organisatieniveau 
 • Ontwikkelen en onderhouden van een kwaliteitszorgsysteem
 • Ontwikkelen, implementeren en bewaken van beleid
 • Adviseren en motiveren van onze scholen en het bestuur bij doorontwikkeling en uitvoering van beleid
 • Deelnemen aan interne en externe tactische overleggen over kwaliteitszorg en onderwijsvernieuwing
 • Begeleiden van onze scholen bij onderwijskundige projecten en vraagstukken
 • Afstemmen met, en deelnemen aan bovenschoolse projectgroepen
 • Contacten onderhouden met partners, zoals PABO’s, gemeente en het regionaal samenwerkingsverband

Het gaat om een functie met een tijdelijk contract van 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling en arbeidsvoorwaarden volgens de cao PO, schaal 11 OOP. 

Over jou
Herken je jezelf in (het grootste deel van) dit profiel?

 • Je hebt minimaal HBO+ werk- en/of denkniveau 
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie 
 • Je bent bekend met onderwijsvernieuwing en -verbetering en relevante actuele wet- en regelgeving
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het werken met geautomatiseerde managementinformatiesystemen op het gebied van onderwijskwaliteit
 • Je bent vaardig in het analyseren van zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ gegevens over onderwijskwaliteit
 • Je bent een adviseur op operationeel, tactisch en strategisch niveau en je bent organisatie-sensitief
 • Je bent resultaatgericht, proactief en goed in samenwerken
 • Je neemt graag initiatief en bent creatief
 • Je bent flexibel en weet goed om te gaan met tijdsdruk 

Over Delta-onderwijs
Bij Delta-onderwijs werken 450 onderwijsprofessionals aan bevlogen onderwijs voor de wereld van morgen. Zo’n 4500 leerlingen in Oosterhout en omliggende dorpen leren en ontwikkelen zich er tot gelukkige, bewuste en zelfstandige wereldburgers. Eigenheid, vertrouwen, ontwikkeling en verbinding kenmerken ons onderwijs. Voor de komende jaren hebben we de ambitie om onze kwaliteit goed te borgen en verder te versterken, ruimte te maken om samen te groeien en optimaal te leren van en met elkaar.

Interesse of meer informatie? 
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Ruud Leijten, beleidsadviseur Onderwijs & kwaliteit. Wil je reageren? Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk donderdag 8 december 2022 naar vacatures@delta-onderwijs.nl. Vermelding ‘Vacature beleidsadviseur O&K’. We kijken uit naar je reactie. 

De eerste ronde sollicitatiegesprekken is gepland op vrijdag 16 december 2022 vanaf 11.00 uur. Een eventuele tweede gesprek vindt plaats op woensdag 21 december 2022 vanaf 15.00 uur. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Deze vacature staat open voor zowel interne als externe kandidaten, bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat onze voorkeur. Werkervaring in een vergelijkbare functie is vereist. 

Acquisitie naar aanleiding van vacatures stellen we bij Delta-onderwijs niet op prijs