Vacature onderwijsassistent SBO De Wissel (0,6 fte)

Over de school
De Wissel is een school voor speciaal basisonderwijs in Oosterhout. Onze pedagogische aanpak vindt de basis in de principes van SchoolWide Positive Behaviour Support (SWPBS). De 18 stamgroepen worden gevormd door leerlingen van dezelfde leeftijd. Twee (of drie) stamgroepen vormen samen een ‘unit’. Daarbinnen is het mogelijk om leerlingen uit te wisselen voor rekenen, lezen en spelling. Het niveau van de leerlingen bepaalt het leerstofaanbod. SBO de Wissel werkt vanuit de volgende kernwaarden: veiligheid – zelfstandigheid – respect – talent – samen.

 • Missie: SBO De Wissel wil graag samen en doelgericht werken aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Daarbij zijn hoge verwachtingen en vertrouwen in de ontwikkelingsmogelijkheden van groot belang. Samen gaan we de uitdaging aan!
 • Visie: SBO De Wissel wil elk kind voldoende kansen bieden zijn/haar ontwikkelingsmogelijkheden zo optimaal mogelijk te ontplooien. Met een kundig team waarin de professionele dialoog vanzelfsprekend is, richten we de aandacht op de brede ontwikkeling zodat elke leerling zich ontwikkelt tot een zelfstandig en zelfredzaam individu. Elke leerling beschikt over een individueel ontwikkelingsperspectief waarin specifieke onderwijsbehoeften zijn omschreven. De aandacht ligt op de basisvakken: rekenen, lezen en spelling èn het welbevinden.

Aan het pedagogisch handelen liggen de concepten adaptief onderwijs en SWPBS ten grondslag.

Over de functie
Voor schooljaar 2022/2023 zoeken we voor het team van SBO de Wissel een bevlogen onderwijsassistent voor de onderbouw: groep 1-2-3 (schaal 5), werktijdfactor 0,6. Wij bieden je een groot, gezellig en professioneel team. 

Over jou

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van het SBO
 • Je creëert voor de kinderen een uitdagende leeromgeving
 • Je begrijpt hoe verschillend onderwijsbehoeften kunnen zijn, zowel op sociaal-emotioneel als op cognitief gebied en weet daarmee om te gaan
 • Je bent een echte teamplayer en denkt graag mee
 • Je vindt het leuk om samen met je collega’s te zorgen voor een goede samenwerking binnen de bouw en daarmee binnen de school
 • Je communiceert helder en opbouwend
 • Je wilt meewerken aan de onderwijskundige ontwikkeling van de school
 • Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding en hebt bij voorkeur ervaring
 • Heb je een of meerdere specialisaties, dan horen we het graag, want we leren ook graag van en met elkaar!

Over Delta-onderwijs
SBO de Wissel is onderdeel van Stichting Delta-onderwijs, waar 450 Delta-onderwijsprofessionals werken aan bevlogen onderwijs voor de wereld van morgen. Op 19 verschillende scholen in Oosterhout begeleiden we ruim 4500 basisschoolleerlingen in hun ontwikkeling tot gelukkige, zelfstandige, kritische wereldburgers, die in verbinding staan met anderen en bijdragen aan een duurzame samenleving. Eigenheid, vertrouwen, ontwikkeling en verbinden kenmerken ons onderwijs. Voor de komende jaren hebben we de ambitie om onze kwaliteit goed te borgen en verder te versterken, ruimte te maken om samen te groeien en optimaal te leren van en met elkaar. 

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse of wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Salo Timmermans, via 06 31366113 of salo.timmermans@dewisselsbo.nl of via het telefoonnummer van de school 0162 453685. Reageren kan tot en met 30 juni 2022. De gesprekken worden gepland in de week van 4 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van vacature-advertenties stellen we bij Delta-onderwijs niet op prijs.